Pažitka
Název:

Rybí karbanátek plněný parmazánovým bešamelem


Rybí karbanátek plněný parmazánovým bešamelem


Ingredience:
Ingredience:
treska nebo jiná rybacca 800 g
máslo kousek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vejce1 ks
strouhanka dle potřeby
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
olej na smažení
Bešamel:
máslo1 lžíce
hladká mouka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citron dle chuti
dijonská hořčice1 lžička
strouhaný parmzán3 lžíce
mléko dle potřeby
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Ryby mám ráda na různé způsoby a dnes takto.

Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme vajíčko, trochu strouhanky a zpracujeme.

Bešamel:

Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme sůl, pepř, hořčici, citron, petrželku, parmazán a mléko a pilně mícháme.

Z rybí směsi tvoříme koule, do kterých uděláme dostatečně velký důlek a do něj dáme bešamel. Opatrně uzavřeme, aby bešamel nevytekl. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme se zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno