Ingredience: | |
treska | 4 filety |
malá cibule / jarní cibulka | 1 ks |
toastový chleba | 4 plátky |
vejce | 1 ks |
škrob | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
petrželová nať | dle chuti |
rostlinný olej | dle potřeby |
Nejspíše nebudete mít tolik štěstí a neseženete čerstvou tresku. Nevadí a klidně kupte mraženou.
Nechte ji pozvolna rozmrazit a rozhodně ji nenechte máchat v teplé vodě a nebo v mikrovlnce.
Nakrájejte si na proužky a poté na drobné kostičky cca 0.5 x 0.5 cm
Vznikne vám vlastně takový tatarák z tresky. Nemusíte si ani dávat pozor na kosti.
Všechny velké kosti se překrájí na drobné a vy se nemusíte dát jídlo ani malým dětem.
Z toastového chleba odkrojte kůrku a střídku nakrájejte na stejně velké kousky jako rybu.
Ve větší míse smíchejte nadrobno pokrájenou cibuli, střídku z chleba, rybu, vejce, hrst petrželky a koření se škrobem.
Na pánvi si rozpalte cca 1 cm silnou vrstvu oleje. Z hmoty v dlaních stiskněte kouli, kterou vytvarujte do karbanátků. Absolutně není třeba je v něčem obalovat. Rovnou je tedy vkládejte do oleje a na středním plameni smažte z obou stran.
Usmažené karbanátky nechte odsát na papírové utěrce.
Podávejte horké, lehce zakápnuté citrónovou šťávou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: