Pažitka
Název:

Rybí karbanátky z tresky


Rybí karbanátky z tresky


Ingredience:
Ingredience:
treska4 filety
malá cibule / jarní cibulka1 ks
toastový chleba4 plátky
vejce1 ks
škrob1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
petrželová nať dle chuti
rostlinný olej dle potřeby
Postup přípravy:

Nejspíše nebudete mít tolik štěstí a neseženete  čerstvou tresku. Nevadí a klidně kupte mraženou.

Nechte ji pozvolna rozmrazit a rozhodně ji nenechte máchat v teplé vodě a nebo v mikrovlnce.

Nakrájejte si na proužky a poté na drobné kostičky cca 0.5 x 0.5 cm

Vznikne vám vlastně takový tatarák z tresky. Nemusíte si ani dávat pozor na kosti.
Všechny velké kosti se překrájí na drobné a vy se nemusíte dát jídlo ani malým dětem.

Z toastového chleba odkrojte kůrku a střídku nakrájejte na stejně velké kousky jako rybu.

Ve větší míse smíchejte nadrobno pokrájenou cibuli, střídku z chleba, rybu, vejce, hrst petrželky a koření se škrobem.

Na pánvi si rozpalte cca 1 cm silnou vrstvu oleje. Z hmoty v dlaních stiskněte kouli, kterou vytvarujte do karbanátků. Absolutně není třeba je v něčem obalovat. Rovnou je tedy vkládejte do oleje a na středním plameni smažte z obou stran. 

Usmažené karbanátky nechte odsát na papírové utěrce.

Podávejte horké, lehce zakápnuté citrónovou šťávou.

Dobrou chuť!  

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno