Pažitka
Název:

Rybí kuličky z tresky a brambory se strouhankou z ovesných vloček


Rybí kuličky z tresky a brambory se strouhankou z ovesných vloček


Ingredience:
Ingredience:
brambroy150 g
treska nebo jiná bílá ryba450 g
jarní cibulka1 ks
hladkolistá petrželka3 snítky
barevný pepř dle chuti
sůl dle chuti
strouhanka na obalení + 3 lžíce ovesných vloček dle potřeby
vejce na obalení2 ks
olej na smažení
Příloha:
opečené brambory dle chuti
Postup přípravy:

Když vám zbude treska v mrazáku a uvařené brambory, můžete zkusit tento tip a připravit chutné rybí kuličky.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nebo můžete zvolit druhý postup přípravy a to že, brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory rozšťoucháme. Tresku kuchyňsky upravíme, rozkrájíme na menší kousky a namixujeme v sekáčku 3 v 1. V misce promícháme umixovanou tresku s rozmačkaným bramborem. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku, podle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem. Vytvarujeme kuličky velikosti většího vlašského ořechu, které obalíme ve vejcích a následně ve strouhance s ovesnými vločkami. Kuličky smažíme zprudka na pánvi nebo  dáme péci (smažit) do trouby na program "gril" na pečící papír, pokapaný olejem. Podáváme se salátem z rukoly nebo s pečeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno