Ingredience: | |
brambroy | 150 g |
treska nebo jiná bílá ryba | 450 g |
jarní cibulka | 1 ks |
hladkolistá petrželka | 3 snítky |
barevný pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
strouhanka na obalení + 3 lžíce ovesných vloček | dle potřeby |
vejce na obalení | 2 ks |
olej | na smažení |
Příloha: | |
opečené brambory | dle chuti |
Když vám zbude treska v mrazáku a uvařené brambory, můžete zkusit tento tip a připravit chutné rybí kuličky.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nebo můžete zvolit druhý postup přípravy a to že, brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory rozšťoucháme. Tresku kuchyňsky upravíme, rozkrájíme na menší kousky a namixujeme v sekáčku 3 v 1. V misce promícháme umixovanou tresku s rozmačkaným bramborem. Přidáme pokrájenou cibulku, petrželku, podle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem. Vytvarujeme kuličky velikosti většího vlašského ořechu, které obalíme ve vejcích a následně ve strouhance s ovesnými vločkami. Kuličky smažíme zprudka na pánvi nebo dáme péci (smažit) do trouby na program "gril" na pečící papír, pokapaný olejem. Podáváme se salátem z rukoly nebo s pečeným bramborem.
Podrobné info: