

| Ingredience: | |
| filé z tresky | 400 g |
| hrášek | 50 g |
| žloutky | 4 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| kopr | 1 lžíce |
| citronová šťáva | 1 lžíe |
| lahůdkové droždí | 1 lžíce |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| sýr Grana Padano | 50 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Příloha: | |
| brambory | dle potřeby |
| rozmarýn | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
Původně to mělo být obyčejné filé na másle s bramborami. Ale pak mi to přišlo nudné, tak jsem začala experimentovat. Výsledkem je veliká pochoutka, která zmizela, ani nevím jak (smích).
Rozmrzlé filé povaříme asi 10 minut na páře spolu s hráškem a necháme mírně zchladnout. Poté přendáme rybu do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme napařený hrášek, žloutky, prolisovaný česnek, nasekaný kopr, citronovou šťávu, smetanu a lahůdkové droždí. Vše společně promícháme, opepříme a osolíme podle chuti. Připravíme si vymazanou zapékací nádobu nebo malé keramické mističky na zapékání a směs do nich přemístíme. Pečeme na horkovzduch, na 190 stupňů 20-30 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme podávat s pečenými nebo vařenými bramborami nebo i s bramborovou kaší. Nechte si chutnat!
Podrobné info: