

| Ingredience: | |
| rybí filé | cca 500 g |
| kořenová zelenina | dle potřeby |
| mražený hrášek | dle potřeby |
| máslo | kousek |
| hladká mouka | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| česnek | dle chuti |
| smetana | 1 kelímek |
| šafrán | špetka |
| bobkový list | 2 ks |
| pepř | 4 kuličky |
Miluji rybí polévky a zrovna tahle patří mezi mé oblíbené.
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Poté přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem z ryb. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán a provaříme. Přidáme ještě hrášek a smetanu. Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Rybu dáme na talíře a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s opečenými krutony.
Podrobné info: