Pažitka
Název:

Rybí polévka


Rybí polévka


Ingredience:
Ingredience:
rybí filécca 500 g
kořenová zelenina dle potřeby
mražený hrášek dle potřeby
máslo kousek
hladká mouka dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
smetana1 kelímek
šafrán špetka
bobkový list2 ks
pepř4 kuličky
Postup přípravy:

Miluji rybí polévky a zrovna tahle patří mezi mé oblíbené.

Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Poté přecedíme a rybí maso uchováme v teple. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem z ryb. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a šafrán a provaříme. Přidáme ještě hrášek a smetanu. Podle potřeby dochutíme polévkovým kořením. Rybu dáme na talíře a přelijeme horkou polévkou. Podáváme s opečenými krutony.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno