

| Ingredience: | |
| treska | 450 g |
| hladká mouka | 100 g |
| sůl | 1 lžička |
| sušené koření (pažitka, petrželka, libeček) | 1 lžička |
| vejce | 2 ks |
| mléko | 2 lžíce |
| vařená tříbarevná quinoa | 300 g |
| Jogurtový dip: | |
| bílý jogurt | 1/2 kelímku |
| okurka | 1/4 ks |
| nasekaná petrželka | 1 lžíce |
Rybu se do našeho jídelníčku snažím zařazovat minimálně jednou týdně. Aby nám však nezevšednila, je třeba si trochu pohrát s její úpravou. Dnes jsem zvolila jednoduchý, ale ve výsledku efektivní způsob, a to její obalení v quinoi. Hned tím ryba získala na zajímavosti a s chutí jsme se do ní pustili.
Troubu předehřejte na 180 °C. V misce smíchejte mouku, sůl a koření, v další prošlehejte vejce a mléko. Do třetí vsypte uvařenou quinou. Rybu nakrájejte na malé obdélníky (podobné jako rybí prsty) a obalujte v mouce, pak ve vajíčku a v quinoe. Rybí prsty dejte na plech, vyložený pečící folií a pečte cca 30 minut.
Mezitím si připravte dip. Do misky dejte bílý jogurt, přidejte najemno nasekanou petrželku a najemno nasekanou okurku, osolte. Rybí prsty podávejte s dipem.
Podrobné info: