Pažitka
Název:

Rybí prsty s hráškovým pyré s mátou


Rybí prsty s hráškovým pyré s mátou


Ingredience:
Ingredience:
mražené filety z tresky400 - 450 g
mražený sladký hrášekcca 500 g
máslo kousek
hladká mouka6 lžic
uzená paprika1 lžíce
kůra z jednoho citronu dle chuti
šťáva z citronu dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej na smažení
vajíčko na obalenícca 2 ks
strouhanka z bílého toustového chleba (rozmixovat) dle potřeby
čerstvá máta dle chuti
Postup přípravy:

Při listování Mojí rodinnou kuchařkou od Kerryann Dunlop mě zaujal recept na Rybí prsty, prostě taková vzpomínka na dětství, na rybí prsty, které asi moc s rybou společného neměly, ale vždycky jsme se těšily. Dělávali jsme je s bramborovou kaší nebo jen tak s kečupem.  A to byla paráda, koukat na pohádky a u toho dlabat rybí prsty...nějak nechápu proč se dětem tolik líbí,ale úplně jsem na ně dostala chuť! Neměla jsem je asi od deseti let. Takže jsem se rozhodla udělat je v téhle trochu víc zajímavé kombinaci s hráškovým pyré a s mátou. Je to takové fresh jídlo, které se bude hodit na jaro i léto a děti z něj budou nadšené a klidně i trochu toho kvalitního kečupu přidejte.

Nejprve si nachystáme rybu, nakrájíme jí na "prsty" široké cca dva centimetry, pořádně je vysušíme kuchyňskou utěrkou. Mouku smícháme s paprikou, solí, pepřem a kůrou z citronu. Rybí maso pokapeme citronem a dáme prozatím stranou.

Do hrnce dáme kousek másla, necháme rozpustit a na něj dáme hrášek, za občasného míchání necháme úplně změknout, poté trochu rozmačkáme, osolíme a opepříme. Mátu na jemno nasekáme, množství dle chuti. Mátu vmícháme do hráškového pyré. A lehce pokapeme citronovou šťávou. 

Rybí prsty obalíme v mouce, vajíčku a na závěr ve strouhance. Nyní smažíme z obou stran dozlatova a přebytek oleje odsajeme kuchyňskou utěrkou. Servírujeme s teplým hráškovým pyré.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno