

| Ingredience: | |
| sardinky v oleji (kvalitní pěkné filety) | 1 balení |
| tuňák v olivovém oleji či vlastní šťávě | 1 balení |
| vařená vejce | 2 ks |
| červená cibule | 1 ks |
| zakysaná smetana | 4 lžíce |
| kyselá okurka | 3 ks |
| uzený Šmakoun | 200 g |
| pepř | dle chuti |
| černá sůl | dle chuti |
| K podávání: | |
| polníček | dle chuti |
| cibule | dle chuti |
| citron | dle chuti |
| pečivo | dle potřeby |
Rybičkovou pomazánku jsem připravovala na přání ve Snídani s Novou. Připomněla nám školku a navíc v těhotenství, ale i teď se jí stále nemůžu nabažit. Je plná bílkovin a zdravých tuků.
Na struhadle nastrouháme uvařená vejce, okurky a Šmakouna. Přidáme pokrájenou cibuli a zbývající ingredience. Pomazánku ochutíme pepřem a černou solí, která je moje nejoblíbenější, navíc chutná a "voní" jako vejce.
Hotovu pomazánku namažeme na oblíbené pečivo a dozdobíme. Na závěr můžeme zakápnout kapičkou citronu.
Podrobné info: