Pažitka
Název:

Rybíz jako brusinky s rumem


Rybíz jako brusinky s rumem


Ingredience:
Ingredience:
očištěný červený rybíz1 kg
cukr krupice nebo krystal1/2 kg
vanilkový cukr1 balíček
skořicový cukr1/2 balíčku
rozdrcený hřebíček2 ks
šťáva z jednoho menšího citronu
rum6 lžic
Postup přípravy:

Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.

Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno