Pažitka
Název:

Rybízová bábovka pro nenáročné kuchařky


Rybízová bábovka pro nenáročné kuchařky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka2 hrnky
polohrubá mouka1 a 1/2 hrnku
cukr krupice1 hrnek
jedlá soda1 lžička
olej1/2 hrnku
kokos1 pol. lžíce
kefír1/2 hrnku
vejce4 ks
rybíz ze zahrádky1 a 1/2 hrnku
Postup přípravy:

Každá kuchařka nemá vždy čas napéct plněné buchtičky či něco náročnějšího. Proto dávám tip na super rychlou bábovku s rybízem. Ovoce dejte dle toho, co máte k dispozici. Věřte, že si pochutnáte.

Vejce ušleháme s cukrem, olejem a kefírem, přisypeme po troškách mouku se sodou a kokosem.
Do vypláchnuté silikonové formy nejdříve nalijeme jednu třetinu těsta, nasypeme rybíz, opět nalijeme druhou třetinu těsta, posypeme rybízem a končíme vrstvou těsta.
Dáme péci na 180 stupňů na cca 45 - 50 minut. Zkoušíme klasicky špejlí.

Je hotovo, přeji dobrou chuť!

 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno