Pažitka
Název:

Rybízová buchta


Rybízová buchta


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
krupicový cukr200 g
rozpuštěné máslo100 ml
33% smetana na šlehání150 ml
vejce1 ks
prášek do pečiva1/2 sáčku
citron - kůra1/2 ks
strouhaný kokos4 lžíce
rybíz nebo jiné ovoce400 g
Postup přípravy:

Na dveře pomalu klepe nová úroda rybízu, tak pojďme rychle vytáhnout z mrazáku zbytek loňské zásoby a upečeme si nějakou sladkou dobrotu.

Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).

Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.

Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.

Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno