Pažitka
Název:

Rybízová zavařenina s koňakem

vegetariánský recept


Rybízová zavařenina s koňakem


Ingredience:
Ingredience:
červený rybíz500 g
třtinový cukr230 g
vanilkový třtinový bio cukr20 g
mletá skořice1/2 lžičky
celé hřebíčky2 ks
citron (šťáva)1/2 ks
kvalitní koňak3 pol. lžíce
Postup přípravy:

Tento recept je super inspirací podle blogu V kuchyni vždy otevřeno. Moc za recept děkuji a zdravím blogerku Andreu. Výborná věc i na svíčkovou, kde lžíce této zavařeniny nesmí chybět.

Rybíz očistíme, dáme do hrnce se všemi ostatními Ingrediencemi kromě alkoholu a uvedeme k varu. Vaříme cca 10 minut a mícháme opatrně, abychom udrželi nějaký rybíz vcelku. 
Mezitím si vyvaříme sklenice které poté plníme rybízem. Na konec zakápneme lžící alkoholu, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru.

Poté už jen vymýšlíme, kam by chom lžíci rybízu přidali či v jakém receptu použili.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno