

| Těsto: | |
| žloutek | 6 ks |
| rozpuštěné máslo | 100 g |
| hladká mouka | 500 g |
| sukr | 300 g |
| smetana | 150 ml |
| voda | 80 ml |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| Rybízová náplň: | |
| rybíz | 500 g |
| bílek | 6 ks |
| skořice | dle chuti |
| cukr | 150 g |
Je léto a všichni jistě milujeme ovocné buchty, koláče a jiné dobrůtky. Já tentokrát volila rybíz a udělala jsem dobře. Jakmile jsem položila talíř na stůl, skoro okamžitě se po buchtě zaprášilo.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme máslo s vodou, smetanu a mouka s práškem do pečiva. Smíchanou směs nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme v hustý sníh. Přidáme skořici a nakonec vmícháme pomalu rybíz. Takto připravenou směs dáme na předpečené těsto a dáme znovu péct na 150°C asi 15 minut.
Podrobné info: