Pažitka
Název:

Rybízový koláč


Rybízový koláč


Ingredience:
Těsto:
žloutek6 ks
rozpuštěné máslo100 g
hladká mouka500 g
sukr300 g
smetana150 ml
voda80 ml
prášek do pečiva1 balíček
Rybízová náplň:
rybíz500 g
bílek6 ks
skořice dle chuti
cukr150 g
Postup přípravy:

Je léto a všichni jistě milujeme ovocné buchty, koláče a jiné dobrůtky. Já tentokrát volila rybíz a udělala jsem dobře. Jakmile jsem položila talíř na stůl, skoro okamžitě se po buchtě zaprášilo.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme máslo s vodou, smetanu a mouka s práškem do pečiva. Smíchanou směs nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C cca 20 minut. Mezitím si vyšleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme v hustý sníh. Přidáme skořici a nakonec vmícháme pomalu rybíz. Takto připravenou směs dáme na předpečené těsto a dáme znovu péct na 150°C asi 15 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno