

| Ingredience: | |
| vejce | 2 ks |
| bílý jogurt | 1 velký kelímek (400g) |
| cukr krystal | 200 g |
| hladká mouka | 330 g |
| kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
| červený rybíz | cca 2 velké hrsti |
| Drobenka: | |
| změklé máslo | 40 g |
| cukr krystal | 40 g |
| hladká mouka | 100 g |
V pátek jsem byla u dědy na zahrádce, stromy i keře obsypané plody, všechno vonělo a dozrávalo. Maliny, třešně, angrešt, rybíz, josta i meruňky. A já si říkala, sakra, proč to není nějak víc rozložené, nejlépe přes celé prázdniny? Proč všechny ty dobroty zrají během června, skoro naráz, a já pak nevím, co upéct dřív? V šuplíku mám kupu receptu na jahody a stihnu sotva dva, tři a už je po nich. Třešně jsou skoro přezrálé, angrešt začíná pukat a i rybíz se za chvíli bude muset všechen očesat. Tak rychle do koláče s ním!
Troubu předehřejeme na 180°C. Vajíčka prošleháme s jogurtem, postupně přisypeme cukr, mouku a kypřící prášek a vymícháme hladké těsto. Nalijeme ho do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme, poklademe rybízem a posypeme drobenkou (na drobenku prsty nebo vidličkou promneme máslo, cukr a mouku). Pečeme necelou hodinu, dozlatova, testujeme špejlí.
Podrobné info: