Pažitka
Název:

Rybízový koláč se sněhem


Rybízový koláč se sněhem


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka420 g
cukr220 g
máslo nebo Hera220 g
žloutky6 ks
mléko250 ml
citronová šťáva trochu
prášek do pečiva1 balíček
Dále:
sníh ze 6ti bílků
cukr moučka210 g
červený rybíz300 g
Postup přípravy:

Tento recept je od mojí maminky a ta ho má zase od nějaké své kamarádky či sousedky. Dřív se recepty předávaly napsané na papírku, dnes už je od toho internet. Koláč je výborný, není přeslazený a je po rybízu pikantně nakyslý. Zkuste.

Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.
Sníh ušleháme s cukrem dotuha a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu. Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110C.  Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora.  Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít. Podáváme dobře vychlazený. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno