

| Ingredience: | |
| střední cibule | 1/2 ks |
| mrkev | 1 ks |
| menší petržel | 1 ks |
| pórek | 40 - 50 g |
| česnek | 1 stroužek |
| drcený kmín | 1/2 lžičky |
| české ghíčko | 1 lžíce |
| droždí | 2 kostky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bobkový list | 1 ks |
| nové koření | 2 kuličky |
| voda | cca 1 l |
| Knedlíčky: | |
| máslo | 1/2 lžíce |
| droždí | 3 kostky |
| česnek | 2 stroužky |
| vejce | 1 ks |
| hrubá mouka | 3 lžíce |
| strouhanka | 3 lžíce |
| majoránka | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Jak syn, tak já, milujeme chuť droždí. Syn navíc miluje vše, co jen zavání knedlíčky a knedlíky. Protože je syn momentálně nemocný, chtěla jsem uvařit něco zdravého a chutného, kde je také hodně tekutin. Rozhodla jsem se tedy pro dvojitou drožďovou bombu - polévku plnou knedlíčků. Původně měla vyjít na 4 porce, tedy i na další den, ale už zmizela (smích).
Do rozpáleného hrnce dáme lžíci ghí a na něm zprudka zpěníme najemno nastrouhanou mrkev a petržel, po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na drobno, vše necháme chvíli zaprahnout, přidáme nakrájený pórek, utřený česnek a kmín, opět necháme chvíli zarestovat, sůl, pepř, rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit, zalijeme vodou. Přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme 5 - 10 minut.
Knedlíčky
Na másle necháme zarůžovět droždí. Jakmile začne houstnout, vypneme a necháme vychladnout. Poté přimícháme zbytek ingrediencí, až se vytvoří hustší těsto. Z něj pak vlhkýma rukama tvarujeme kuličky, které necháme provařit v polévce cca 2 minuty.
Podrobné info: