

| Ingredience: | |
| droždí | 1 a půl kostky |
| máslo | 1 lžíce |
| hrášek a mrkev (mražená zelenina) | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| vývar nebo voda | cca 2 l |
| kari koření | dle chuti |
| Nočky: | |
| vejce | 1 ks |
| krupička nebo hrubá mouka | dle potřeby |
| petrželka | dle chuti |
Možná vám přijde drožďová polévka jako obyčejné jídlo, ale věřte, že je opravdu moc dobrá a hlavně zdravá. Navíc je rychle hotová, tak pojďme na ni.
Na másle necháme zpěnit droždí. Poté přidáme zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme dle chuti kari koření, sůl a pepř a chvíli povaříme. Nočky, které připravíme z vejce a mouky, zavaříme do polévky. Nakonec už jen přidáme petrželku a můžeme podávat, například s čerstvým pečivem.
Podrobné info: