Pažitka
Název:

Rychlá minestrone


Rychlá minestrone


Ingredience:
Ingredience:
větší cibule1 ks
česnek2 stroužky
zelenina nakrájená na kostičky2 - 3 hrsti
krájená rajčata1 plechovka
rajčatový protlak2 lžíce
bílé fazole1/2 plechovky
těstoviny vhodné do polévky3 lžíce
vývar nebo vodacca 1 l
bazalkové pesto na každou porci1 lžička
strouhaný parmazán na každou porci1 lžíce
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
provensálské koření1 lžíce
cukr (možno vynechat)1 lžíce
Postup přípravy:

Je to polévka co dům dal, kterou vařím poměrně často, když není čas a lednice i přilehlé prostory zejí prázdnotou. Je vhodná i pro děti (což ostatně za poslední rok skoro všechno, co tvořím) a je šance, že do ní nenápadně schováte i zeleninu, kterou váš potomek (nebo i vy) běžně odmítá, protože v tom množství se jednoduše ztratí. S tím teda my problém nemáme, my spíš musíme jídlo schovávat před potomkem.

Cibuli nakrájejte na větší kostky (1×1 cm) a nechte na oleji zesklovatět a změknout. Pak přisypte zeleninu a opékejte spolu s cibulí, dokud nezačne chystat barvu do zlatova. Přidejte utřený česnek a rajčatový protlak a rychle promíchejte, aby se česnek nespálil. Zalijte rajčaty a vývarem, osolte, opepřete, můžete lehce osladit a přisypte i provensálské koření. Nechte 10-15 minut provařit a mezitím si v jiném hrnečku uvařte těstoviny. Až polévka trochu zhoustne, nechte v ní prohřát fazole a slité těstoviny. Nandejte na talíř/do misky a ozdobte každou porci lžičkou bazalkového pesta a lžící parmezánu. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno