Pažitka
Název:

Rychlé domácí krokety


Rychlé domácí krokety


Ingredience:
Ingredience:
bramborycca 500 g
sůl dle chuti
voda dle potřeby
muškátový oříšek dle chuti
hrubá mouka200 g
prášek do pečiva1/2 lžičk
vejce (žloutky oddělit)2 ks
srouhanka1 hrnek
řepkový lej0,75 l
Postup přípravy:

Na krokety je spousty receptů a bohužel musíte s jejich přípravou počítat dost dopředu. Brambory se totiž musí vařit tři čtvrtě hodiny ve slupce a pak teprve zpracovávat.

Tento můj recept vám pomůže, když si během vaření vzpomenete, že jako přílohu potřebujete právě krokety.

Brambory si klasicky oloupejte a dejte vařit ve slané vodě. Když jsou měkké, tak je slijte a pomocí elektrického hnětače s háky brambory promíchejte. Přidejte mouku promíchanou s kypřícím práškem do pečiva, solí a trochou muškátového oříšku.

Zašlehejte i vždy po jednom žloutku a vytvořené těsto můžete okamžitě tvarovat. 

Pokud budete dělat kuličky, tak ani nemusíte podsypávat moukou. Pokud budete ale dělat válečky, tak je lepší si malinko mouky na vál dát. Není ji ale potřeba nějak moc.

Zbylé bílky rozkvedlejte s trochou vody. Pěnu dejte stranou a připravenou strouhanku prosejte přes sítko. Povrch kroket bude krásně jemný a do oleje nebudou padat velké kusy strouhanky.

Jednotlivé krokety obalte v bílku a pak ve strouhance. Ještě jednou tvar dolaďte na vále (strouhanka se líp přilepí) a vhazujte opatrně do oleje, který by měl mít teplotu 180°C .

Hotové krokety nechte na ubrousku okapat a podávejte.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno