

| Ingredience (8 ks mini dezertů): | |
| velká nastrouhaná jablka | 4 ks |
| mléko | 1/2 hrnku |
| polohrubá mouka | 1 hrnek |
| cukr krupice | 3/4 hrnku |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| vejce | 1 ks |
| kakao | 3 lžíce |
| rum | 5 lžic |
| olej | 5 lžic |
| čokoláda (nemusí být) | dle chuti |
V létě je fajn, že máme k dispozici neustále čerstvé ovoce. Proto, když čekáme návštěvu, nebo jsme naopak pozvaní, je velmi snadné vykouzlit úžasné dobroty. A tady je jedna z nich.
Všechny ingredience smícháme a vylijeme do vymazané a vysypané formy na „srnčí hřbet“. Pečeme při 180°C asi 25 minut (musíte zkusit špejlí, zdali je to již upečeno).
Po vychladnutí nakrájíme plátky a potřeme marmeládou.
Pak již jen nastříkáme vyšlehanou šlehačkou uvnitř i na povrchu, ozdobíme dle fantazie a můžeme servírovat.
Podrobné info: