Pažitka
Název:

Rychlé minidezerty se šlehčkou


Rychlé minidezerty se šlehčkou


Ingredience:
Ingredience (8 ks mini dezertů):
velká nastrouhaná jablka4 ks
mléko1/2 hrnku
polohrubá mouka1 hrnek
cukr krupice3/4 hrnku
prášek do pečiva1 ks
vejce1 ks
kakao3 lžíce
rum5 lžic
olej5 lžic
čokoláda (nemusí být) dle chuti
Postup přípravy:

V létě je fajn, že máme k dispozici neustále čerstvé ovoce. Proto, když čekáme návštěvu, nebo jsme naopak pozvaní, je velmi snadné vykouzlit úžasné dobroty. A tady je jedna z nich.

Všechny ingredience smícháme a vylijeme do vymazané a vysypané formy na „srnčí hřbet“. Pečeme při 180°C asi 25 minut (musíte zkusit špejlí, zdali je to již upečeno).

Po vychladnutí nakrájíme plátky a potřeme marmeládou.

Pak již jen nastříkáme vyšlehanou šlehačkou uvnitř i na povrchu, ozdobíme dle fantazie a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno