Pažitka
Název:

Rychlé rizoto


Rychlé rizoto


Ingredience:
Ingredience:
uvařená rýže250 g
zavařená domácí hovězí konzerva400 g
sýr Gouda nebo Ementál150 g
sebraný tuk z masové konzervy dle potřeby
cibule1 ks
mrkev1 ks
sladkokyselá okurka2 ks
sterilovaný hrášek1 malá konzerva
Postup přípravy:

Nemáte moc času na vaření a zbyla vám větší porce uvařené rýže z předešlého dne? Stačí přidat pár surovin, které má každá kuchařinka určitě po ruce a do 15 minut je oběd, nebo večeře na stole.

Zvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme 2 minuty, než mrkev pustí barvu.

Poté přidáme masovou konzervu, okurky a promícháme. Dále přidáme rýži, hrášek bez nálevu, opět promícháme a necháme pod pokličkou prohřívat cca 6 minut.

Těsně před podáváním do hrnce k rizotu vmícháme část nastrouhaného sýra, podle potřeby dochutíme a promícháme. 

Na talíři každou porci posypeme zbývajícím sýrem a podáváme s kyselou okurkou, nebo vhodným salátem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno