Těsto: | |
vlažná voda | 250 ml |
olivový olej | 5 lžic |
sůl | 2 lžičky |
hladká mouka | 500 g |
sušené droždí | 1 lžička |
Náplň: | |
přidejte co máte rádi (šunka, sýr, rajčata, olivy, bazalka...) | dle chuti |
Máte doma domácí pekárnu? Jestli ano, hurá do toho!
Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10min. program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 min. uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří.
Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.
Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.
Pozn.: z uvedeného množství surovin připravíte těsto na 2 velké plechy.
Podrobné info: