Pažitka
Název:

Rychlé těsto na pizzu z domácí pekárny...


Rychlé těsto na pizzu z domácí pekárny...


Ingredience:
Těsto:
vlažná voda250 ml
olivový olej5 lžic
sůl2 lžičky
hladká mouka500 g
sušené droždí1 lžička
Náplň:
přidejte co máte rádi (šunka, sýr, rajčata, olivy, bazalka...) dle chuti
Postup přípravy:

Máte doma domácí pekárnu? Jestli ano, hurá do toho!

Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10min. program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 min. uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří.
Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.

Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.

Pozn.: z uvedeného množství surovin připravíte těsto na 2 velké plechy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno