

| Ingredience: | |
| těstoviny (fusilli) | 200 g |
| slanina | 80 g |
| kapie (červená paprika) | 1 ks |
| česnek | 1 - 2 stroužky |
| sýr cottage, bez tekutiny | 1 kelímek |
| rukola, natrhaná | 2 hrsti |
| čerstvé oregano nebo bazalka | dle chuti |
| jemně strouhaný parmazán | 3 lžíce |
| olivový olej | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| italské koření | dle chuti |
Těstoviny miluju snad v jakékoli úpravě a množství různých receptů z nich je téměř nekonečné. Některé těstovinové pokrmy vyžadují trochu víc času (např. lasagne), ale některá jídla vykouzlíte doslova a pár minut a navíc jim to vůbec neubírá na chuti. Tak je tomu i v případě následujícího jídla, které se hodí na rychlý oběd nebo i večeři. Cottage sýr a rukola dává těstovinám nový, neobvyklý rozměr a tato varianta určitě chuťově rozšíří vaše obzory. Důležité je použít kvalitní sýr, protože nějaký český eidam těstovinám nejvíce ublíží.
Těstoviny dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na pánvi na lžíci oleje lehce osmahneme slaninu, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po chvíli i kapii na proužky. Za občasného míchání necháme papriku trochu změknout, ale ne moc. Pozor také ať se nespálí česnek.
Nakonec stáhneme plamen, přimícháme cottage sýr, 1 lžíci sýra a rukolu a už jen lehce prohřejeme. Do pánve přisypeme slité uvařené těstoviny. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme koření a vše dobře promícháme. Jako poslední přidáme čerstvé bylinky. Každou porci posypeme lžící parmazánu.
Podrobné info: