Pažitka
Název:

Rychlé tvarohové vdolečky


Rychlé tvarohové vdolečky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
kyřící prášek do pečiva1 ks
měkký tvaroh250 g
vejce2 ks
Postup přípravy:

Vždycky když se vracím od rodičů, přivážím si recept na něco hrozně dobrého a přitom jednoduchého a rychlého. Jako tyhle vdolečky. To jsem jedno odpoledne mlsně chodila kolem lednice, otvírala a zavírala dveře špajzky, nakukovala do šuplíků a skříněk v kuchyni, až to mamka nevydržela a zeptala se, jestli nechci vdolky. Chci, ale čekat se mi nechce, odvětila jsem. Neboj, ty budou vcukuletu... A taky byly... A ještě rychleji zmizely. A já už mám další tip na nedělní snídani.

V míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme tvaroh a rozšlehaná vajíčka, vypracujeme měkké, poměrně dosti lepivé těsto (podle potřeby přisypáváme mouku, obzvlášť pokud máme vodovější tvaroh či vajíčka). Na vále ho buď vyválíme na placku zhruba 1-2 cm vysokou a vykrajujeme kolečka, nebo zformujeme váleček, nožem odkrajujeme asi 1-2 cm široké kousky a skleničkou je zploštíme.

V hlubokém rendlíku si rozpálíme olej (nešetříme jím, vdolečky musí tzv. plavat) a vdolky smažíme z obou stran dozlatova, trvá to jen pár minut a během smažení se pěkně nafouknou. Podáváme je ihned, nejlepší jsou ještě horké.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno