Pažitka
Název:

Rychlokynutý koláč s ovocem a drobenkou


Rychlokynutý koláč s ovocem a drobenkou


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
sádlo125 g
vejce1 ks
mléko125 ml
droždí10 g
cukr1/4 lžičky
sezónní ovoce (švestky, meruňky, borůvky...) dle chuti
Drobenka:
máslo50 g
hrubá mouka100 g
cukr100 g
Postup přípravy:

Přináším Vám další receptík z pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Na koláč na podzim a v zimě využívám mražené blumy s švestky, nebo borůvky, rybíz.

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Kvásek dělám tak, že dám mléko a trochu cukru do hrnce a na sporáku míchám prstem (abych ohlídala teplotu), jak začne být mléko teplé, odstavím ze sporáku, nadrobím droždí a počkám, až vzejde kvásek - tj. udělá se béžová "peřina" na mléce a mléko již není vidět.

Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek s trochou mléka. Těsto zpracujeme a dáme rovnou na plech, nebo do formy (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost), kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje. Na těsto poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno