Pažitka
Název:

Rychlý cuketový chleba

Bezlepkový recept


Rychlý cuketový chleba


Ingredience:
Ingredience:
strouhaná cuketacca 1 hrnek
kukuřičná mouka1 hrnek
vejce2 ks
sůl1 lžička
prášek do pečiva2 lžičky
Postup přípravy:

Velkou slabinou bezlepkového pečiva z obchodů je v mých očích to, že je buď suché a tuhé, jakoby ho dělali z pilin, nebo je plné oleje nebo ztuženého tuku. 

Tomu se dá vyhnout jenom tak, že se pustíte do vlastního pečení. A jestli ve vás vzbuzuje posvátnou hrůzu jako kdysi ve mně, tak tenhle recept by vás mohl přesvědčit, že to zvládne opravdu každý. Protože jednodušší už to snad ani být nemůže.

Příprava je skoro bleskově rychlá, když odečtu samotné pečení, tak nejdéle trvá nastrouhat tu trochu cukety. A výsledkem je měkké pečivo, do kterého není třeba přidat vůbec žádný tuk. A jako bonus se ani moc nedrolí, takže se hodí i jako svačinka na cesty.

Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva a spolu s cuketou a vajíčky vymícháme v hladké, řidší těsto.
Pečeme ve formičkách v předehřáté troubě při cca 180°C asi 20-30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Urbánková

    zavřít okno