Pažitka
Název:

Rychlý hrníčkový perník ze zakysané smetany


Rychlý hrníčkový perník ze zakysané smetany


Ingredience:
Ingredience:
zakysaná smetana250 ml
polohrubá mouka2 hrnky (250 ml)
holandské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
kypřící prášek do perníku1 ks
cukr krupice1 hrnek
mléko1 a 1/2 hrnku
sůl špetka
olej2 lžíce
celá vejce2 ks
skořice1 lžička
povidla nebo marmeláda dle potřeby
Postup přípravy:

Včera ráno, než šla Vendulka do školky, tak mi dala úkol: "Maminko, prosím, upečeš mi perník?" Takže jsem ihned začala přemýšlet jaký… Ode mě již znáte cuketový, nebo kefírový, ale tentokrát jsem zvolila trošku jiný. Věřte mi, že díky smetaně je opravdu vláčný, takže "se nepráší od pusy".

Všechny ingredience umícháme a vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C (zkuste do perníku píchnout špejlí, jestli už je upečený). Poté můžeme perník podélně proříznout a natřít marmeládou nebo povidly.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno