Název:Rýže s hovězím masem a zeleninou
Ingredience:
Ingredience: |
rýže Basmati | 200 g |
hovězí maso zadní | 250 g |
přepuštěné máslo Ghí | 1 lžička |
střední cibule | 1 ks |
pórek | 1/2 ks |
mrkev | 1 ks |
sýr (parmazán, gouda, eidam) | dle chuti |
bylinková sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Postup přípravy:Lednové číslo magazínu Na skok v kuchyni je plné rad, jak se vypořádat s kily navíc. Zde mám pro vás vynikající dietní jídlo, které si můžete bez výčitek dopřát.
- Do tlakového hrnce nalijeme zhruba 1 a ½ litru vody, kterou osolíme, vložíme maso a zhruba 1 hodinu vaříme pod tlakem.
- Mezitím si připravíme podle návodu na obalu rýži.
- V pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibulku.
- Pórek si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupanou mrkev na nudličky julienne.
- Když je cibule zlatavá, přidáme pórek a po několika minutách i mrkev. Vše zlehka osmahneme a dochutíme bylinkovou solí a pepřem.
- Tlakový hrnec opatrně otevřeme a vyndáme z něj vařené maso, které si nakrájíme na drobné kostičky. Vývar z masa můžeme zamrazit a použít v jiném receptu.
- Do zeleniny přidáme nakrájené maso a rýži a smícháme dohromady. Podáváme s nastrouhaným sýrem (v dietní verzi například se sýrem Madeland Fitness 10%).
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno