Pažitka
Název:

Rýže s hovězím masem a zeleninou


Rýže s hovězím masem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
rýže Basmati200 g
hovězí maso zadní250 g
přepuštěné máslo Ghí1 lžička
střední cibule1 ks
pórek1/2 ks
mrkev1 ks
sýr (parmazán, gouda, eidam) dle chuti
bylinková sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Lednové číslo magazínu Na skok v kuchyni je plné rad, jak se vypořádat s kily navíc. Zde mám pro vás vynikající dietní jídlo, které si můžete bez výčitek dopřát.

  1. Do tlakového hrnce nalijeme zhruba 1 a ½ litru vody, kterou osolíme, vložíme maso a zhruba 1 hodinu vaříme pod tlakem.
  2. Mezitím si připravíme podle návodu na obalu rýži.
  3. V pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibulku.
  4. Pórek si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupanou mrkev na nudličky julienne.
  5. Když je cibule zlatavá, přidáme pórek a po několika minutách i mrkev. Vše zlehka osmahneme a dochutíme bylinkovou solí a pepřem.
  6. Tlakový hrnec opatrně otevřeme a vyndáme z něj vařené maso, které si nakrájíme na drobné kostičky. Vývar z masa můžeme zamrazit a použít v jiném receptu.
  7. Do zeleniny přidáme nakrájené maso a rýži a smícháme dohromady. Podáváme s nastrouhaným sýrem (v dietní verzi například se sýrem Madeland Fitness 10%).
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno