Pažitka
Název:

Rýžové koláčky s tuňákem


Rýžové koláčky s tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
vařená rýže2 hrnky
kvalitní tuňák v oleji2 větší plechovky
vejce (pokud je rýže sypká) dle potřeby
strouhaný parmazán2 lžíce
sekaný kopr nebo koriandr2 lžíce
jarní cibulka svazek
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Taky vám z nepochopitelných důvodů vždycky zbude v hrnci rýže a nebo když vaříte rizoto, tak ho máte hrnec velký tak akorát pro školní výlet? U nás je to pravidlem. Zrovna včera jsem uprostřed vaření zjistila, že tu porci pro čtyři budeme my dva dospěláci a jedna malá gurmánka jíst asi tak týden a ještě před přidáním mascarpone jsem ho část odebrala. Měla jsem 24 hodin na přemýšlení co s tím a vznikly rýžové koláčky k obědu.

Rýži smíchejte s okapaným tuňákovým masem, parmezánem, jarní cibulkou nasekanou na jemno a bylinkami. Pokud vám nebude směs držet pohromadě, tak přidejte 1 vejce. Podle chuti přidejte sůl a pepř. 
Z hmoty vytvarujte placičky, které v ničem neobalujte a položte na plech pokrytý pečícím papírem. Pečte v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 20 min.
Podávejte s dresingem z jogurtu či kysané smetany s česnekem a okurkou a skvěle chutnají také s thajskou sladkou chilli omáčkou. Můžete podávat teplé i studené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno