Název:Rýžové krokety s mletým masem
Ingredience:
| Ingredience: |
| rýže | 1 hrnek |
| mleté maso | 100 g |
| žampiony | 2 ks |
| stroužek česneku | 2 ks |
| kurkuma | špetka |
| sůl | špetka |
| sečuánský pepř | špetka |
| mozzarella | kousek |
| směs zeleniny | hrst |
| vejce | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| Na trojobal: |
| mouka | |
| vejce | |
| strouhanka se sezamem | |
| olej na smažení | |
Postup přípravy:Takové netradiční kroketky, které chutnají nejen dospělým, ale i dětem.Pokud kuličky nechcete smažit, můžete je péci na pečícím papíře v troubě.
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli,pak česnek a nakonec mleté maso.
Okořeníme solí,pepřem a kurkumou. Poté přidáme žampiony. Restujeme alespoň 15 minut, dle potřeby podlijeme kapkou vody.
Pak vmícháme tuto směs do uvařené rýže. Nakonec zeleninu, sýr a přidáme vajíčko. Z vychladlé hmoty děláme hezké kuličky, které obalujeme v klasickém trojobalu. Na talíř servírujeme se salátem dle chuti.
Doboru chuť!
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno