Pažitka
Název:

Rýžové krokety s mletým masem


Rýžové krokety s mletým masem


Ingredience:
Ingredience:
rýže1 hrnek
mleté maso100 g
žampiony2 ks
stroužek česneku2 ks
kurkuma špetka
sůl špetka
sečuánský pepř špetka
mozzarella kousek
směs zeleniny hrst
vejce1 ks
cibule1 ks
Na trojobal:
mouka
vejce
strouhanka se sezamem
olej na smažení
Postup přípravy:

Takové netradiční kroketky, které chutnají nejen dospělým, ale i dětem.Pokud kuličky nechcete smažit, můžete je péci na pečícím papíře v troubě. 

Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli,pak česnek a nakonec mleté maso.
Okořeníme solí,pepřem a kurkumou. Poté přidáme žampiony. Restujeme alespoň 15 minut, dle potřeby podlijeme kapkou vody.
Pak vmícháme tuto směs do uvařené rýže. Nakonec zeleninu, sýr a přidáme vajíčko. Z vychladlé hmoty děláme hezké kuličky, které obalujeme v klasickém trojobalu. Na talíř servírujeme se salátem dle chuti.

Doboru chuť!
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno