Pažitka
Název:

Rýžové nudle se zeleninou, rozinkami a slunečnicovými semínky

vegetariánský recept


Rýžové nudle se zeleninou, rozinkami a slunečnicovými semínky


Ingredience:
Ingredience:
rýžové nudle400 g
mrkev2 ks
pórek1/2 ks
bílé zelí1/8 ks
zelený hrášek2 hrsti
jarní cibulka2 ks
rozinky50 g
slunečnicová semínka nasucho osmahnutá na pánvi50 g
Ghí dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sojová omáčka nebo olivový olej dle chuti
Postup přípravy:

Někdy je potřeba udělat oběd raz dva. Dnes byl ten den, kdy bylo třeba uvařit doslova za pár minut. Tato variace s rýžovými nudlemi a zeleninou je jedna z rychlých variant oběda. Hrozinky celé směsi dodají další chuť, slunečnicová semínka to správné křupnutí v jídle a díky tomu všemu se do této podoby nudlí pustil i náš vybíravý syn.

Rozinky dáme do mističky a zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i bílé zelí. Pórek a jarní cibulku si nakrájíme na kolečka. Zeleninu pak zpěníme na Ghí (nebo jiném tuku) a pak přidáme scezené hrozinky a slunečnicová semínka. Podle chuti osolíme a opepříme.

Mezitím si dáme vařit vodu na rýžové nudle uvaříme dle návodu na obalu tj. vložíme do vroucí vody a vaříme cca 2-3 minuty. Poté přecedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané nudle pak smícháme se zeleninou. Na dozdobení pak použijeme zelenou část jarní cibulky a slunečnicová semínka. Pokud chceme nudle na závěr ochutit, můžeme použít olivový olej nebo sójovou omáčku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno