

| Ingredience: | |
| uvařená jasmínová rýže | 300 g |
| vařené nebo pečené krůtí maso | 100 g |
| malá cibule | 1 ks |
| bílý jogurt | 100 g |
| sýr Grana Padano | 50 g |
| pažitka | 2 lžičky |
| lněné semínko | 2 lžičky |
| pesto z medvědího česneku | 1 lžička |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Dnešní oběd byl ve znamení zpracování zbytků. Vařená rýže, kterou už nikdo nechtěl, se za chvíli proměnila v pochoutku, o kterou jsme se s dcerkou málem popraly (smích).
Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a přidáme na malé kousky nakrájené maso. Chvíli společně opékáme a necháme zchladnout. Dvě lžičky lněného semínka namočíme na pár minut do 6-7 lžiček vody (můžeme i projet mixérem). Vytvoří se, pardon za ten výraz, slizovitá hmota, která nahradí vejce. Tu vmícháme do rýže a přidáme pažitku, pesto, nastrouhaný sýr a vychladlou cibulku s masem. Nakonec smícháme s bílým jogurtem a rukama uplácáme placičky, které klademe na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut dozlatova.
Podrobné info: