Pažitka
Název:

Rýžové placičky s krůtím masem a jogurtem


Rýžové placičky s krůtím masem a jogurtem


Ingredience:
Ingredience:
uvařená jasmínová rýže300 g
vařené nebo pečené krůtí maso100 g
malá cibule1 ks
bílý jogurt100 g
sýr Grana Padano50 g
pažitka2 lžičky
lněné semínko2 lžičky
pesto z medvědího česneku1 lžička
České Ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnešní oběd byl ve znamení zpracování zbytků. Vařená rýže, kterou už nikdo nechtěl, se za chvíli proměnila v pochoutku, o kterou jsme se s dcerkou málem popraly (smích).

Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a přidáme na malé kousky nakrájené maso. Chvíli společně opékáme a necháme zchladnout. Dvě lžičky lněného semínka namočíme na pár minut do 6-7 lžiček vody (můžeme i projet mixérem). Vytvoří se, pardon za ten výraz, slizovitá hmota, která nahradí vejce. Tu vmícháme do rýže a přidáme pažitku, pesto, nastrouhaný sýr a vychladlou cibulku s masem. Nakonec smícháme s bílým jogurtem a rukama uplácáme placičky, které klademe na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno