Pažitka
Název:

Rýžové vafle

bezlepkový recept


Rýžové vafle


Ingredience:
Ingredience:
rýžová mouka230 g
vejce2 ks
mléko200 ml
kokosový olej50 ml
med3 lžíce
prášek do pečiva4 g
Postup přípravy:

Občas jsou mlsné chvilky, jejichž vábení se zkrátka nedá odolat. Toto je jejich řešení v trošku zdravější a navíc bezlepkové formě. 

Z vejce oddělíme bílky, které vyšleháme v tuhou pěnu. Zbylé ingredience smícháme v hladké těsto, do kterého na závěr opatrně přidáme i vyšlehané bílky. Upečeme ve vaflovači.
V této zdravější verzi jsem podávala s meruňkovým tvarohem a ořechy.

Inspirovat jsem se nechala tímto receptem, avšak v originále jsou vafle kynuté. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno