

| Ingredience: | |
| kulatozrnná rýže | 1 větší hrnek |
| mléko | 2 hrnky |
| sůl | špetka |
| cukr | 3 lžíce |
| máslo | plátke |
| vejce - z bílků sníh | 3 ks |
| pomeranče - kůra a šťáva | 4 ks |
| rozinky | dle chuti |
| ořechy | dle chuti |
| Omáčka: | |
| velké pomeranče | 4 ks |
| cukr | 3 lžíce |
| solamyl | 2 lžičky |
Rýžový nákyp tak trochu jinak, ale věřte že si tuto variantu opravdu oblíbíte. Ti co by mysleli na svou linii, nechť nahradí cukry zdravější variantou nebo prostě na gramáži uberou, i tak bude chutnat výborně.
Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů. Trochu kůry si necháme na ozdobu. Nakonec vmícháme velmi opatrně tuhý sníh z bílků a vlijeme do zapékací formy. Dáme zapéct do trouby asi na půl hodinky. Hotový nákyp vyklopíme, pocukrujeme a posypeme nastrouhanou kůrou. Podáváme s pomerančovou omáčkou.
Podrobné info: