Pažitka
Název:

Rýžovo-pomerančový nákyp s pomerančovou omáčkou


Rýžovo-pomerančový nákyp s pomerančovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
kulatozrnná rýže1 větší hrnek
mléko2 hrnky
sůl špetka
cukr3 lžíce
máslo plátke
vejce - z bílků sníh3 ks
pomeranče - kůra a šťáva4 ks
rozinky dle chuti
ořechy dle chuti
Omáčka:
velké pomeranče4 ks
cukr3 lžíce
solamyl2 lžičky
Postup přípravy:

Rýžový nákyp tak trochu jinak, ale věřte že si tuto variantu opravdu oblíbíte. Ti co by mysleli na svou linii, nechť nahradí cukry zdravější variantou nebo prostě na gramáži uberou, i tak bude chutnat výborně.

Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů. Trochu kůry si necháme na ozdobu. Nakonec vmícháme velmi opatrně tuhý sníh z bílků a vlijeme do zapékací formy. Dáme zapéct do trouby asi na půl hodinky. Hotový nákyp vyklopíme, pocukrujeme a posypeme nastrouhanou kůrou. Podáváme s pomerančovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno