Ingredience: | |
kulatozrnná rýže | 1 větší hrnek |
mléko | 2 hrnky |
sůl | špetka |
cukr | 3 lžíce |
máslo | plátke |
vejce - z bílků sníh | 3 ks |
pomeranče - kůra a šťáva | 4 ks |
rozinky | dle chuti |
ořechy | dle chuti |
Omáčka: | |
velké pomeranče | 4 ks |
cukr | 3 lžíce |
solamyl | 2 lžičky |
Rýžový nákyp tak trochu jinak, ale věřte že si tuto variantu opravdu oblíbíte. Ti co by mysleli na svou linii, nechť nahradí cukry zdravější variantou nebo prostě na gramáži uberou, i tak bude chutnat výborně.
Rýži propláchneme a zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a cukr a uvaříme. Pak do rýže vmícháme máslo, žloutky rozinky, ořechy a šťávu a kůru z pomerančů. Trochu kůry si necháme na ozdobu. Nakonec vmícháme velmi opatrně tuhý sníh z bílků a vlijeme do zapékací formy. Dáme zapéct do trouby asi na půl hodinky. Hotový nákyp vyklopíme, pocukrujeme a posypeme nastrouhanou kůrou. Podáváme s pomerančovou omáčkou.
Podrobné info: