Pažitka
Název:

Rýžový dezert s borůvkami a jablíčkem


Rýžový dezert s borůvkami a jablíčkem


Ingredience:
Ingredience:
rýžové mléko100 ml
kulatozrnná rýže30 g
borůvky3 - 4 hrsti
jablko1 ks
černý rybíz na ozdobení
Postup přípravy:

Prošla jsem recepty a našla tento zapomenutý dezertík, který mi připomněl letní dny. Tak jsem si na chvíli přinesla zpět sluníčko a zavzpomínala na chuť čerstvých borůvek a černého rybízu.

Uvaříme si kulatozrnnou rýži, kterou propláchneme, zbaví se lepkavosti. Rozmixujeme rýži s ostatními surovinami. Podle konzistence přiléváme rýžové mléko.

Dospělí si mohou přisladit datlovým sirupem, případně přidat skořici.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno