Pažitka
Název:

Rýžový nákyp s kakaovou polevou a mandlemi


Rýžový nákyp s kakaovou polevou a mandlemi


Ingredience:
Nákyp:
vaření rýže500 g
žloutky4 ks
sojové mléko250 ml
citrónová kůra lžíce
vanilkové aroma dle chuti
jablko1-2 ks
nasekané mandle hrstka
fruktóza (cukr) dle chuti
Poleva:
kakao2 lžíce
fruktóza2 lžíce
voda2 lžíce
Postup přípravy:

V tento den jsem měla takzvaný "kytičkový den". Dalším receptem dělené stravy podle Romany je právě tento rýžový nákyp, při kterém prostě mlsáte zdravě.

Sojové mléko rozšleháme vidličkou spolu s fruktozou a žloutky. Do rýže vmícháme nadrobno nakrájená a oloupaná jablka, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme mléko a kápneme trochu vanilkového aroma. Přidáme klidně také nasekané oříšky či mandle.  Vše dobře promícháme a dáme zapéct do trouby na lehce vymazaném plechu. Pečeme zhruba 20 min na 180 stupńů, dokud nezrůžoví.

Mezitím si připravíme super lehkou kakaovou polevu. 
Rozmíchám vodu s fruktźou (cukrem) a poté přidávám kakao. Dle táhlé konzistence uvidíme, kolik čeho přidat. 

Nákyp poté naservírujeme na talíř, posypeme oříšky, ozdobíme ovocem dle chuti a pokapeme polevou. Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno