Pažitka
Název:

Sachr dort s hruškami


Sachr dort s hruškami


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka250 g
hruškový kompot nebo oloupané hrušky400 g
třtinový cukr200 g
rozpuštěné máslo120 g
vejce4 ks
kakao nebo 160g 70% rozpuštěné čokolády50 g
prášek do pečiva1 ks
meruňková marmeláda4 - 5 lžic
Poleva:
čokoláda na vaření200 g
zakysaná smetana250 g
Zdobení:
tyčinka Margot nebo mleté oříšky1 ks
šlehačka dle chuti
Postup přípravy:

Pravý Sachr dort má svoji recepturu, kterou nikdo nezná. Každý si jej však může udělat podle sebe, například i s ovocem, jako jsem to zkusila já. 

Máslo, vejce a cukr vyšleháme. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Kdybychom dávali čokoládu, tak ji přidáváme rozpuštěnou ve vodní lázni při šlehání másla s cukrem. Přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec jemně vmícháme nahrubo nastrouhané hrušky. Vyšleháme a nalijeme do máslem vymazané formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a dále pečeme cca 25 minut. Zkoušíme špejlí, zda je již upečeno. Někdy je lepší po 20 minutách korpus přikrýt alobalem. Korpus po upečení necháme chladnout na mřížce. Vyklopíme a potřeme jej marmeládou na povrchu i na boku.

Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme po troškách zakysanou smetanu a stále mícháme dohladka. Nakonec celý korpus přelijeme touto polevou. Necháme přes noc ztuhnout. Povrch dortu jsem posypala nastrouhanou Margot tyčinkou a ozdobila šlehačkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno