Pažitka
Název:

Sachrové krychličky


Sachrové krychličky


Ingredience:
Ingredience:
hořká čokoláda (70 %)120 g
máslo140 g
cukr moučka140 g
polohrubá mouka120 g
velká vejce4 ks
čokoládová poleva (klidně dvojnásobek)200 g
nové koření mleté špetka
sůl špetka
kakao holandského typu hrstka
meruňková marmeláda sklenička
bílá poleva hrníček
Postup přípravy:

Inspirací na cukroví není nikdy dost. Jeden z mých letošních tipů jsou právě tyto sachrové krychličky, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout.
V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně zašleháme jeden žloutek za druhým (tedy ne jenom tři, ale všechny čtyři J  Opatrně, pomalu, zamícháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou, smíchanou s mletým novým kořením, opatrně, jenom obracením stěrkou, vmícháme do žloutkové pěny.
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme. Trvá to cca 15-20 min. Je potřeba hlídat, aby se piškot nevysušil!!
Na téměř vychladlý natřeme meruňkovou marmeládu a přes sítko poprášíme práškovým kakaem. Necháme dobře vychladnout a pak krájíme na krychličky cca 3x3 cm. Ty pomocí vidličky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě.
Po zatuhnutí jakkoliv zdobíme, v mém případě to bylo bílou čokoládovou polevou.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Šenkyříková

    zavřít okno