Ingredience: | |
sádlo | 15 dkg |
hladká mouka | 20 dkg |
kakao | 5 dkg |
moučkový cukr | 15 dkg |
oblíbená marmeláda | dle chuti |
Vánoce jsou svátky klidu, pohody, ale i vzpomínek…. Na tomhle cukroví jsem si kdysi coby malá holka pochutnávala u mé babičky, ujídala jsem jí ho zcela nevychladlé z plechu…. Úžasná vzpomínka Před pár dny jsem ho čirou náhodou objevila na fotce s receptem od paní Czadky Šulistové a hned jsem věděla, že u nás o letošních vánocích oživím „dávnou“ a již tak trochu zapomenutou tradici…
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto. Tvoříme malé kuličky, prstem stlačíme jamku, do které dáme zavařeninu. Pečeme při 175 °C. Pečou se s troškou zavařeniny a po vyjmutí plechu z trouby, kdy pečená marmeláda bublá, se do ní kápne čerstvá marmeláda a po vychladnutí vytvoří krásný lesklý film.
Podrobné info: