

| Ingredience: | |
| rýže arborio | 350 g |
| střední červená cibule | 1 ks |
| krůtí maso z vývaru | 200 g |
| bílé víno | 50 ml |
| parmazán | 50 g |
| máslo | 30 g |
| kuřecí vývar | 1 l |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| šafrán | špetička |
Toto koření se u mě v kuchyni objevilo úplně poprvé, takže co lepšího se dá vymyslet než šafránové risotto.
Nejdříve si uděláme vývar (pokud nemáme), já jsem dělala krůtí a maso z něj jsem potom použila do risotta. Na olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nepropláchnutou rýži. Pořádně promícháme a opékáme několik minut, občas promícháme. Přilijeme víno a provaříme, než se odpaří alkohol. Přidáme šafrán, já měla dózičku z Lidlu 0,1 g. Pak už přiléváme postupně vývar (po sběračkách) a občas promícháme. Vždy, když se vývar vsákne, přilijeme další sběračku a to děláme, dokud není rýže al dente. Může to trvat cca 20 minut. Když je rýže akorát na skus, vypneme sporák a vmícháme máslo a parmazán. Nakonec přidáme krůtí maso a ještě lehce prohřejeme. Podáváme s hoblinkami parmazánu.
Podrobné info: