Pažitka
Název:

Šafránový chléb


Šafránový chléb


Ingredience:
Ingredience:
šafrán1-2 čajové lžičky
hladká mouka250 g
hladká mouka2 pol. lžíce
olivový olej2 pol. lžíce
horká voda110 ml
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Šafrán je velmi specifické koření. A to nejen díky své chuti a širší možnosti použití, ale i ceny. Patří totiž do kategorie dražšího koření. Já sám osobně nikdy šafrán nepoužíval a nevěděl jsem ani jaké má aroma. Onehdy jsem viděl v televizi Gordona Ramsaye, jak ve svém pořadu „Vaření v rodinném kruhu“ dělá jako přílohu ke slávkám šafránový chléb. Není to klasický velký chléb, je to verze „placatého“ chleba, tzv. flatbread.

1. Ve varné konvici si ohřejeme vodu. Je jasné, že v konvici musíme uvařit nějaké minimální množství, ale my pak využijeme jen trochu. Když máme vodu uvařenou, připravíme si do misky šafrán a zhruba 50 ml horké vody ho zalijeme a necháme chvilku vylouhovat.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jarda Poustecký

    zavřít okno