

| Ingredience: | |
| salát Lollo rosso | 170 g |
| rajčata | 2 ks |
| uzená mozzarella (scamorza) | 125 g |
| pražená sezamová semínka | 15 g |
| opečený toast | dle chuti |
| Zálivka: | |
| olivový olej extra virgin | 50 ml |
| balzamico | 1 lžíce |
| hrubozrnná hořčice | 1 lžička |
| sušená bazalka (nebo lépe čerstvá) | 1 lžička |
| med | 1 lžička |
| česnek | 1 stroužek |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
A zase ty bedýnky...Salát Lollo Rosso jsem nikdy nejedla a ani o něm neslyšela. Tyhle výzvy zkrátka miluju nejvíc. Je to trochu ostřejší, ale vynikající a lehká večeře.
Salát si rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Rajčata nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo, posypeme sezamovými semínky a dobře promícháme. Vedle si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamica, hořčice, bazalky, medu a česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme s opečeným toastíkem.
Podrobné info: