Pažitka
Název:

Salát Lollo rosso s uzenou mozzarellou a medovo-hořčičnou zálivkou


Salát Lollo rosso s uzenou mozzarellou a medovo-hořčičnou zálivkou


Ingredience:
Ingredience:
salát Lollo rosso170 g
rajčata2 ks
uzená mozzarella (scamorza)125 g
pražená sezamová semínka15 g
opečený toast dle chuti
Zálivka:
olivový olej extra virgin50 ml
balzamico1 lžíce
hrubozrnná hořčice1 lžička
sušená bazalka (nebo lépe čerstvá)1 lžička
med1 lžička
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

A zase ty bedýnky...Salát Lollo Rosso jsem nikdy nejedla a ani o něm neslyšela. Tyhle výzvy zkrátka miluju nejvíc. Je to trochu ostřejší, ale vynikající a lehká večeře.

Salát si rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Rajčata nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo, posypeme sezamovými semínky a dobře promícháme. Vedle si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamica, hořčice, bazalky, medu a česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme s opečeným toastíkem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno