Pažitka
Název:

Salát s červenou rýží a javorovou zálivkou

vegetariánský recept


Salát s červenou rýží a javorovou zálivkou


Ingredience:
Ingredience:
červená rýže100 g
celozrnná rýže100 g
menší mrkvičky (oloupané, můžeme nechat kousek zelené natě)1 svazek
sůl dle chuti
pepř špetka
slunečnicový Bohemia olej dle potřeby
zelené fazolkycca 200 g
pekanové ořechy (opečené nasucho na pánvi) velká hrst
feta sýr dle potřeby
rukola dle potřeby
javorový sirup4 lžíce
balzamikový ocet6 lžic
šťáva z jednoho citronu dle chuti
dýňový Bohemia olej4 lžíce
Postup přípravy:

Tenhle salát je u nás čím dál tím oblíbenější a to hlavně díky skvělé kombinaci chutí. Zálivku si totiž spolu s fetou opravdu zamilujete! Navíc je salát hodně sytý a ne jen fresh jako letní varianty. Takže se z něj opravdu najíte a ještě sklidíte od strávníku pochvalu za netradiční kombinaci chutí.

Nejprve si nachystáme rýži- obě dvě rýže se dělají zhruba stejnou dobu, takže je klidně smíchejte dohromady, propláchněte párkrát studenou vodou a dejte vařit v lehce osolené vodě doměkka. Trvá to cca 40-50 minut, po třiceti minutách více hlídejte a ochutnávejte ať rýži nerozvaříte. Po 30 minutách je tedy ideální čas dát péct mrkvičky. Ty máme již oloupané a stačí je jen hodně opepřit, trochu osolit a lehce pokapat slunečnicovým olejem. A dáme péct na cca 7-10 minut do trouby rozpálené na 190°-200°C nebo je opečeme na grilu. Opět doměkka. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno