Ingredience: | |
červená rýže | 100 g |
celozrnná rýže | 100 g |
menší mrkvičky (oloupané, můžeme nechat kousek zelené natě) | 1 svazek |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
slunečnicový Bohemia olej | dle potřeby |
zelené fazolky | cca 200 g |
pekanové ořechy (opečené nasucho na pánvi) | velká hrst |
feta sýr | dle potřeby |
rukola | dle potřeby |
javorový sirup | 4 lžíce |
balzamikový ocet | 6 lžic |
šťáva z jednoho citronu | dle chuti |
dýňový Bohemia olej | 4 lžíce |
Tenhle salát je u nás čím dál tím oblíbenější a to hlavně díky skvělé kombinaci chutí. Zálivku si totiž spolu s fetou opravdu zamilujete! Navíc je salát hodně sytý a ne jen fresh jako letní varianty. Takže se z něj opravdu najíte a ještě sklidíte od strávníku pochvalu za netradiční kombinaci chutí.
Nejprve si nachystáme rýži- obě dvě rýže se dělají zhruba stejnou dobu, takže je klidně smíchejte dohromady, propláchněte párkrát studenou vodou a dejte vařit v lehce osolené vodě doměkka. Trvá to cca 40-50 minut, po třiceti minutách více hlídejte a ochutnávejte ať rýži nerozvaříte. Po 30 minutách je tedy ideální čas dát péct mrkvičky. Ty máme již oloupané a stačí je jen hodně opepřit, trochu osolit a lehce pokapat slunečnicovým olejem. A dáme péct na cca 7-10 minut do trouby rozpálené na 190°-200°C nebo je opečeme na grilu. Opět doměkka.
Podrobné info: