Pažitka
Název:

Salát s čočkou a ořechy


Salát s čočkou a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
míchaný salát70 g
uvařená zelená francouzská čočka100 g
vlašské ořechy hrst
Červená řepa:
pečená červená řepa1 ks
balzamikový krém Kalmáta Papadimitriou Granátové jablko3 lžíce
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Dresink:
olivový olej1 lžíce
med1 lžíce
dijonská hořčice1 lžička
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Zelená čočka je pro mě v poslední době surovina, kterou se snažím minimálně jednou týdně zařadit do svého jídelníčku. Nejčastěji ji připravuji v kombinaci se salátem nebo jako přílohu k rybě nebo masu.

1. Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu. 

2. Mezitím si nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat. 

3. V misce si umícháme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře. 

4. Míchaný salát si dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno