Ingredience: | |
míchaný salát | 70 g |
uvařená zelená francouzská čočka | 100 g |
vlašské ořechy | hrst |
Červená řepa: | |
pečená červená řepa | 1 ks |
balzamikový krém Kalmáta Papadimitriou Granátové jablko | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Dresink: | |
olivový olej | 1 lžíce |
med | 1 lžíce |
dijonská hořčice | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Zelená čočka je pro mě v poslední době surovina, kterou se snažím minimálně jednou týdně zařadit do svého jídelníčku. Nejčastěji ji připravuji v kombinaci se salátem nebo jako přílohu k rybě nebo masu.
1. Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
2. Mezitím si nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat.
3. V misce si umícháme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře.
4. Míchaný salát si dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.
Podrobné info: